Smaksätt 1/3 av grundsåsen med mango chutney, citron samt tabasco. Smaksätt 1/3 av grundsåsen med chilisås samt riven pepparrot. Smaksätt 1/3 av grundsåsen med ädelost och en aning worcestershiresås. 1 kg räkor
Trekåls-wokmedräkor i citrongräs- och chilisås. Citrongräset vi har här hemma som växer som ogräs inspirerade till en citrongräs- och chiliwok medräkor i kokosmjölk
Skär ut plattor till raviolin och fyll med fyllning. Treolikasåser. Tryck med en gaffel ihop kanten. Servera med tomatsås, valnötssås eller gorgonzolasås
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Skala räkorna och lägg dem kallt. Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa med en stund
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde treolika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Alla färdigköpta räkor i stark sås bleknar i jämförelse med dessa, det vågar jag lova. När jag fyllde sjugofem år önskade jag mig boken Medelhavsmat för svenska kök, så, då var en fantastisk och för mig närapå revloutionerande upplevelse
1 kg räkormed skal. 1 kg räkormed skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Idag gjorde jag treolika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Skala räkorna. Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Lägg i räkorna. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.