Mät upp vattnet i en tillbringare, tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och rör om (vattnet måste vara varmt så att buljongtärningarna löser upp ordentligt)
En arbetskamrat sa till mig idag "Denna vecka känns det som att jag konstant varit fem minuter för sen" Jag kan känna igen mig lite i den känslan, lite som att släcka bränder konstant
Idag gav jag mig även på att laga en Sparris och RäkRisotto som skulle efterlikna den gudomliga Risotto jag åt på Sicilien, men nej, jag blev inte alls nöjd, måste öva mer
Den här helgen blev det en perfekt panerad torskbit med en räkrisotto och ett glas vin till det. Räkrisotto 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 1/2 dl avioriris 1-2 msk grönsaksbuljong 4 dl vatten 2 dl torrt vitt vin 1 röd paprika 3-4 salladslökar 1 påse färsk babyspenat (80 g) 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade) 2-3 dl riven parmesanost salt & peppar Strimla salladslöken, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar
Räkrisotto med kokosmjölk och röd currypasta. Vet ni hur sugen man blir på mat och fika när man läser underlaget till en lagändring som trädde i kraft nu vid årsskiftet
1 Koka upp vatten och blanda ut buljongen. Ställ den bredvid spisen. 2 Skala och finhacka löken. Värm en tjockbottnad gryta, håll i oljan och löken och stek långsamt tills löken mjuknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.