En hemmagjord Räksallad ,som skulle vara i en tunnbrödsrulle. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senap och rostad lök
Fyll korgarna medräksallad. Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
Räksallader är återkommande på den här bloggen. I sällskap med t ex grönsallad, gurka, tomater, röd paprika, rödlök, kokta ägg och kanske stjälkselleri, finstrimlad fänkål och avokado blir det lyx
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Brödkrutongerna kan smaksättas på många sätt t ex med vitlök, örtkryddor eller någon favoritkrydda. Lägg upp salladen tillsamms med ägg, räkor och krutonger på tallrikar
Skala räkorna och lägg i salladen eller toppa varje portion sallad med räkor. Räksalladen passar förstås lika bra mitt i veckan eller som fredagsgott som det blev hos oss, tjejerna verkligen älskar räkor
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 500 g Oskalade räkor 1 st Avokado 2 st Ägg Isbergssallad 2 st Tomater 1/2 Gurka 1 st Citron Vitlöksdressing 1 dl crème fraiche 1/2 dl Majonnäs 1/2 dl Vispgrädde 1/2 st Vitlöksklyfta salt och peppar
Smaka av med salt och svartpeppar. Finhacka dillen och skär i bitar både krabbfisken och räkorna eller finhacka dem (jag föredrar små bitar så att man känner av dem på mackan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.