1 Räksallad2
ägg 1 huvud romansallad 0,5 knippe vit sparris 150 g handskalade räkor 2 dl frysta gröna ärtor 1 kruka dill 1 knippe bladpersilja 1 citron en bit baguette
1 Pepparrotsdressing0,5
dl majonnäs 0,5 dl crème fraiche 1 bit pepparrot 1 msk smör 1 nypa socker Worchestershiresås tabascoBörja med salladen. Skala och koka sparrisen tillsammans med lite citronsaft, smör och socker. När den är mjuk men behåller spänsten är den klar, känn efter med en potatissticka. Värm ärtorna enligt förpackningen. Tvätta och bryt ner salladen i mindre bitar.
Koka äggen, lägg ner i en kastrull med vatten och när vattnet börjar koka starta timern, de ska koka totalt 5 minuter och 30 sekunder. Så fort de är klara, spola direkt i kallt vatten och låt ligga i kallt vatten i ca 3-4 minuter.
Gör dressingen genom att skala och riva pepparroten fint. Blanda sedan med crème fraiche och majonnäs. Du bestämmer själv styrkan på dressingen med mängden pepparrot och antal droppar av tabasco och Worchestershiresås. Om dressingen är för tjock, späd den lite vatten till önskad konsistens. Ställ dressingen kallt medan salladen blir klar.
Skär tunna skivor av bröd och stek i olja. Lägg upp salladen genom att blanda sparris, ärtor, räkor, sallad, dill och persilja. Avsluta med stekt bröd och dressing på toppen!
Blanda majonnäs och crème fraîche med hackad dill, citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 1Garnera med avokado, citronskivor, räkor, dillkvistar och några klickar löjrom
Ingredienser Portioner. 4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser Portioner. 4 Räkcocktail 2 ägg 8 gröna sparrisar 1 tomat 1/4 litet isbergssalladshuvud 1 dl frysta ärter 2 dl handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor) Rhode islandsås 1 dl majonnäs 1/2 dl gräddfil 2 msk chilisås ev 1 cl cognac salt och svartpeppar Till garnering dill 1 citron Till servering rostat bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En hemmagjord Räksallad ,som skulle vara i en tunnbrödsrulle. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senap och rostad lök
Fyll korgarna medräksallad. Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
Räksallader är återkommande på den här bloggen. I sällskap med t ex grönsallad, gurka, tomater, röd paprika, rödlök, kokta ägg och kanske stjälkselleri, finstrimlad fänkål och avokado blir det lyx
Brödkrutongerna kan smaksättas på många sätt t ex med vitlök, örtkryddor eller någon favoritkrydda. Lägg upp salladen tillsamms med ägg, räkor och krutonger på tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.