Rättikasallad
Engdahls Blogg
Engdahls Blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 1 kg rättika
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 5 tsk avrunnen kapris som grovhackas en aning
  • 2 st purjolökar som hackas
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 dl hackad gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt & peppar
  •  
  • Så här gör du
  • 1. Tärna rättikan (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter Låt sedan svalna.
  • 2. Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt rättikan och blanda runt
  • 3. Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter
  • Enkelt och väldigt gott. Ersätter helt klart potatissalladen och är ett säkert kort till buffén eller grillningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.