Om man inte vill ha så skarp vitlökssmak kan jag rekommendera att slänga ner den i morotskoket ett par minuter (med skalet) och sedan hacka den till dressingen
Dipp, morötter och gurka, mums. Smaka av med mer salt, citronsaft eller annan valfri krydda och ha eventuellt i mer havremjölk för en mjukare konsistens på dippen
Smaka av med salt. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten
Skölj kikärtorna noga och kör dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök och citronsaft. ÄdelostdippTapenadeHummus1 brk kikärtor1 msk citronsaft 1/2 dl olivolja1 st vitlöksklyfta 2 tsk spiskummin
Marinerademorötter är ett exempel på en sådan här hållbar sallad. Det är ju fasligt pratiskt - i synnerhet när man vet med sig att man kommer att vara trött efter jobbet - men ändå vill äta bra mat utan alltför stor arbetsinsats
marinerad fläskfilé med ugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad. Idag står marinerad fläskfilé, ugnsbakade morötter, paprika & lök samt rödvinssås & sallad på listan
Nästa deltagare är marinerademorötter. Marinerade morotsslantar. Syrlig dressing möter söta morötter och får sen skärpa sej lite med löken, hur gott och tuggvänligt som helst
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.