Vi är sex modiga män som har en egen marthakrets. I marthorna är vi män lindrigt sagt i minoritet. -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar
Äggulan hälls över råbiffen när det är dags att äta. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skrapa köttet med vass kniv, tvärs över köttrådarna, inte längs med
Råbiff som får smaklökarna att jubla. Välj själva om ni går all in och gör alla tillbehören. Det som möjligtvis går att utesluta är svampen och löken, allt annat SKA vara på fatet
Det var nämligen så att när vi åt råbiff sist började vi fundera på att göra en vegetarisk variant av alla goda tillbehör som man äter till köttvarianten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.