Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Den som vill tar även lite svartpeppar och kanske något med mer smak, t. Att rosta potatis med grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Ta ut potatisen och blanda med basilikan och servera. Skölj potatisen och skär ev. Lägg i potatisarna samt tillsätt timjan och rosmarin samt salt och peppar
Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Lägg dom ugnsrostade grönsakerna bredvid och klicka upp såsen. Ingredienser ugnsrostade grönsaker. Till köttet gjorde jag ugnsrostad sötpotatis, med brysselkål och paprika
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetor och ha i salladen
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Ugnsrostad kyckling med rotsaker och fetaost i långpanna. Lägg allt på långpanna med bakplåtspapper. Blanda olja och fond i en skål och tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda ordentligt
Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.