Det här rågbrödet är riktigt gott, det blirväldigtsaftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara litekinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfröbidrartill den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Skållning. Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner iskållningentillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap
Häll på vatten, sirap och salt. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten
Mustigtrågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Jag har längtat efter att baka så idagfick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra litefritt så blev det detta ljusa rådbröd
Värm halva mängden av degspadet imikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
IngredienserPortioner. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 literfilmjölk Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.