Ta ut ett hål i mitten och lägg rågkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°
Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
4 Rågkakor. 4 Rågkakor. “Barnens favorit” har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt
Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö. Jag är inte ett dugg orolig inför provet, rågkakorna blev såå goda
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna men spar 1 dl rågsikt till utbakningen
På mitt första jobb som cafébiträde så hade vi rågkakor på menyn. Rågkakorna var hur som helst riktigt goda och saftiga och väldigt populära på just det caféet så det var dom jag såg framför mig när jag började baka
Ugn. 175 grader. Det behövs. 350 g mjöl. 300 g rågsikt. 450 g smör. 200 g socker. 2 tsk bakpulver. Gör så här. Dela det rumsvarma smöret i bitar, häll i resterande ingredienser och knåda ihop till en slät deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.