37 grader
Tillsätt övriga ingredienser. Om du kör det i maskin så kör det ca i fem minuter. Jäs degen i 30 minuter Jag formade sedan 3 bröd (de blir något mindre, vill du ha större så dela på 2). Lägg tätt i form och pensla med olja emellan. Nagga med en gaffel och låt jäsa ytterligare 30 minuter Grädda på 200 grader i
Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här
Jag bara älskar rågsiktsbröd. RågsiktsbrödIngredienser50 gram smör6 dl mjölk (vatten funkar också bra)1 påse torrjäst1 msk salt½ dl brödsirap11-13 dl rågsiktInstruktionerBörja med att smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet om du använder det. Rågsiktsbröd from Matskafferiet 50 gram smör
Ljumma mjölken till 37 grader. Blanda rumstempererat smör + rågsikt + salt + socker i en stor bunke. Häll på mjölken och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Igår bakade jag de här rågsiktsbröden i stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Rågsiktsbröd smakar lika ljuvligt som de doftar. Rågsiktsbröd. Detta recept skulle ni ha fått igår men då tiden inte riktigt var med mig får ni det idag istället
Runt rågsiktsbröd. 0kommentarer. Godmorgon lördag. Åh, så skönt med sovmorgon idag. Jag har sovit lite sämre på sista tiden, så när de här sovmornarna kommer då är de mer än efterlängtade vill jag lova
Härom natten-dagen passade jag syrrans son och efter att ha sett filmen Bilar typ 6 gånger, ritat massa teckningar, lekt med bilar mm så tyckte jag att jag ville ha lite variation och göra något nytt, givetvis stod baka ganska högt upp på listan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.