Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med
Hemmagjord lingonsylt har aldrig varit någon favorit, hos vare sig mig eller maken, men denna variant var supergod (när vi växte upp var det oftast den rårördalingonsyltvarianten som erbjöds och den är lite för syrlig och besk för vår smak)
Fyll på med vatten så det täcker rabarberna. Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. 3 kg skivade rabarber4 ekologiska citroner50 gr vinsyraLägg allt i en stor bunke eller spann med lock
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.