När du tillslut vänder dem så ska hela rårakan vara ihopbakad och ha en fast form, därefter behövs bara stekning tills ovansidan också fått färg och blivit krispig, sedan är de klara
4 portioner till förrätt Ingredienser 400 g fast potatis, Amandine eller favoritsort 1 msk smör eller rapsolja salt & peppar Tillbehör 50 g svart kaviar, storkornig 1 st röd lök, liten 1/2 dl crème fraiche SKRIV UT RECEPTET
Skivor av den saftiga steken och den gräddiga brunsåsen gick ner med god aptit. Det här tillbehöret var det som smakade absolut bäst bland de som bjöds när man var barn
Löjrom medklassiskatillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. En klassiker är löjrom med rösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar
Hetta upp en plättpanna eller blinipanna med lite smör. Tillbehör. Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst
Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill
potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar
Servera gåsen med sås och tillbehör. rikligt med salt och nymalen vitpeppar. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.