Häll upp bärmassan i en silduk monterad på en ren bunke eller hink. Röd vinbärsgelé. annars kan den behöva koka en stund till eller så kan man behöva tillsätta lite röd melatin (hur mycket och hur du gör står på förpackningen)
Så jag har plockat massor av vinbär de senaste dagarna och av en del av dem blev det vinbärsgelé. När jag började koka vinbären så insåg jag att den doften var så mycket sommar för mig, det hör till at det kokas just vinbärsgelé här i köket i huset på landet vid den här tiden på året
Just nu jobbar jag hårt med att försöka att ta hand om vad vi kan skörda från trädgården. De röda vinbären var det hög tid att plocka av om inte fåglarna skulle hinna ha brakfest på alltsammans
Om den stelnar till gelé är den klar annars kan saften behöva koka en stund till eller så kan du behöva tillsätta lite röd melatin (hur mycket och hur du gör står på förpackningen)
1 kg vinbär = 2 liter vinbär. Rensa bären, men de behöver inte repas. Vattenmängden är bara ca. Har det varit torrt innan bären plockas behövs det mer vatten
Svarta och röda vinbärsmarmelad med sötverbenaKokade idag den här goda marmeladen. De röda bären har mycket pektin medan svart vinbärtsmarmelad brukar bli rinning
Tillsätt svarta bönor och smaka av med salt och peppar. Salt och svartpeppar. Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 minuter. 130 g rotselleri, grovt riven. 1 fpk GoGreen Svenskodlade Svarta bönor, väl sköljda
Att baka med svarta bönor låter minst sagt lite klurigt men det väckte absolut vår nyfikenhet. 1 förpackning (à 400 g) kokta svarta bönor. 1 förpackning ( 400 g) kokta svarta bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.