Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Lika god som "vanlig", eller så nära man bara kan komma i alla fall
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Vi hade riktig tur igår och fick tag i en bit nötytterfilè som var så mör så att den bara smälte i munnen
Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
En enkel kaka med röda vinbär. Mera röda vinbär. som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform. Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
RÖDA GRYTAN. Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
1 dl röda linser. Det är meat-free Monday igen och denna gång bjuder jag på ett kanonrecept. För mig, som älskar asiatiskt, så är detta helt klart en ny favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.