En fantastisk rätt med milda smaker av timjan, smör, vit tryffel och sparris. Koka sparrisen och rödbetorna, var för sig, mjuka i vatten med lite salt och en klick smör
Fräste sparrisen, rödbetorna och kantarellerna i en rejäl klick smör med bara lite salt. Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung
Idag står det tvättstuga på schemat, inget upphetsande alls men ett nödvändigt ont. Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligen förrätten vi njöt av i lördags innan fläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.