Nu är det hög tid för en uppdatering i det Mårtenssonska köket, det kan ju inte stå "hej på er denna annandag" i tid och evighet när man kikar in här, vi är ju faktiskt framme vid lillenyårsafton
Funkar alldeles utmärkt med tanke på att jag inte är speciellt pigg. Jag tycker inte om när den blir allt för stark och tänk på att soppan är rejält mättande
För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Lägg upp några msk av majonnäsen på fyra tallrikar. Nyårsaftonens förrätt bestod av pilgrimsmusslor. Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek sedan på relativt hög värme max 1 min per sida
En god middag inleds ofta på restaurang med en toast eller canapé. Ett litet våffelhjärta blir dessutom en vacker inledning på måltiden, men den fungerar förstås att ätas som en liten ensamrätt också
Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Visst hör väl lax påsken till. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en bit hushållspapper. Bre på getostblandningen på brödskivorna, lägg på en näve ruccola och några skivor gulbetor
Idag bjuder jag på förrätter som kan passa till nyårsafton och andra festliga tillfällen. Vid servering, lägg upp sallad på tallrikar, toppa med de marinerade räkorna, avokadon och mangon, dekorera med gräslök
I lördags var vi med på en cykelfest för första gången i vårt område. Det var riktigt kul & lite spännande att se vilka som kom hem till oss på förrätt
8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.