I helgen gjorde jag en av julens måsten, rödkålssallad gjord med Crock-Pot. Färdigrödkålssallad. I oktober uppgraderade jag minCrock-Pot med en ny utrustad med automatiskomrörningsfunktion
Denna härligarödkålssallad med apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Spara inte julens alla goda sallader till julbordet, utan passa på och njut dem så här innan jul också
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdigmiddag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel. Lägg den i en skål. Blanda vinäger, socker, ingefära och salt och häll det över kålen
Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finasteskivan på matberedaren). Lägg riveti en rätt stor skål, tillsättgräddfilen och blanda noga
Rödkålssallad med apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Idag njöt vi av ett fantastiskt julbord och min absoluta favorit på buffén var denna underbara sallad
Denna salladen hade mamma på julbordet iår. Väldigt god om man bortser från russinen. jag & russin går inte alls ihop (om det inte är sultanrussin *smask smask*) Â så dom fick jag ju peta bort
IngredienserPortioner. 6 1 kg rödkål 3 morötter 1 dl rostade solrosfrön Dressing 1 1/2 tsk grov osötad senap 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk flytande honung 1 dl neutral olja ca 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.