Krispig rödkålssalladmed knaprig mandel, citron, balsamvinäger och en del persilja. Hacka mandeln och persiljan grovt och rör ned i kålsalladen, smaksätt med salt och peppar
Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Smakerna kommer fram betydligt bättre om man kanske bara serverar ett tillbehör tillsammans med salladen, istället för den mängd man ofta plockar ihop på en jultallrik
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren). Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Rödkålssalladmed apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Garnera med valnötter och apelsin. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.