Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan, 3-4 portioner. För första gången någonsin lämnade jag min Crockpot (slowcooker) på hela dagen under tiden jag var på jobbet och möttes av en mycket väldoftande lägenhet när jag kom hem från jobbet
tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. 1 schalottenlök 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar. 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen med tomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Tärna fläsk. Skär kött i grova tärningar ca 2x2 cm storlek. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Såsen med rödvin blev jättegod. Köttgryta med rödvin (4 personer). 1/2 dl rödvin. 1/2 dl rödvin. Kvällen till ära lagade pappa middag och det blev detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.