Skala och finhacka lök och vitlök. Borsta svampen och skär de grovt. Krydda köttet med salt och peppar. Smält smör i en stor gryta och bryn köttet runt om
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Mums, mums, mums. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Gott i kyliga tider. Ingredienser. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Det är inne just nu att grilla lite mer klassiskt kokkött. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Det är ju en trend, eller har i alla fall varit det, att göra pulled pork och pulled beef. Jag har tidigare en gång gjort pulled pork men var också sugen på att testa pulled beef så jag gjorde nu på högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.