4 8 kycklinglårmed ben 1/2 msk olja 3 morötter salt peppar 4 port ris eller annat gryn 1/2 påse haricots verts (à 600 g) 2 dl matlagningsgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk japansk soja Lägg till i inköpslistan
Steka filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om kycklingen i rikligt med smör i en stekpanna. Vispa ur pannan med grädde och creme fraiché och låt puttra tillsammans med hälften av vitlöksklyftorna och rosmarin och en skvätt citronsaft
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den. Mört kycklinglår. Till kycklingen serverade jag stekt vitkål med cocktailtomater
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
med bönorns. Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.