Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Lägg i oxkinderna och stek på hög temperatur, när oxkinderna har fått en gyllenbrunfärg på bägge sidor lyft upp och låt vila
Rödvinsbräserade oxkinder med tryffelpotatispuréPortioner. Oxkinder. Oxkinder. Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna
Oxkinder. Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Stek oxkinderna och grönsakerna i smör och lägg därefter tillbaka dem i spadet
FörrättMelon, skinka, rostade pinjenötter och balsamico creme. Enkelt och gott. Ja här kommer då belöningen efter TIMMAR i skogen och för köttet TIMMAR på spisen
1 kg skinstek - jag hade bogstek2 gula lökar i klyftor2 dl rött vinGnid in köttet med salt och peppar,lägg ner i en genomfuktig lergrytaLägg i lökklyftorna, häll vinet över, in i en kall ugn
Men fram till dess kan jag fortsätta drömma goda drömmar om oxkinder. Lyft upp oxkinderna ur kastrullen och sila skyn genom en finmaskig sil så du slipper lök, morötter och timjan
Rödvinsbräserade oxkinderBryn ca 500 g oxkinder i smör i en tjockbottnad kastrull eller gryta,. Långkokt oxkind är mört och smakrikt väl värt sin långa tillagningstid
I mitt tillfälliga två kvadrats-kök är långkoken en räddning. Hittade fin oxkind i butiken och gjorde en rödvinsbräserad sådan med en limesmetana och ett fänkålsmos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.