Här kommer ett recept där löken kokats ner i bland annat rödvin vilket ger den en lite syrlig och, tillsammans med timjan samt kalvfond, samtidigt en mustig smak
Häll alla ingredienser till sirapen i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda ca 15 - 20 minuter tills den är lite seg och genomskinlig
Börja med kardemummacrèmen. Vid servering smula över bondkakor och garnera med citronmeliss. På restaurang Proviant i Stockholm fick jag för första gången prova på kombinationen rabarber och kardemumma
Märligt, eftersom den knappas är särsklit vårig, snarare väldigt höstig med sin rödvinssmak. Men goda är de, de rödvinsinkokta päronen med smak av vanilj
Skär rullen på mitten och bind upp bitarna medbomullsgarn. Gör på samma sätt med resten av torsken. Lossa snöretoch servera med rödvinslöken och färsk kokt potatis
Ryggbiff med potatisgratäng, en gudomlig rödvinssås och rödvinskokta grönsaker. Huvudrätt - Ryggbiff, potatisgratäng, rödvinssås och rödvinskokta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.