Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
Recept, lågtempererad entrecote som jag gjorde den. Idag var det Entrecote som fick gå sitt öde till mötes i ugnen, en bit på strax under kilot rubbades med lite kryddgott och ställdes sedan på 80-90 grader i ugnen till innertemperaturen hade uppnått 55 grader. 1 kg entrecoteSpiskumminSaltFärskmalen svartpepparFärsk timjanNågra klyftor vitlökKöttet som hade uppnått rumstemperatur efter att ha legat på vilobänken i köket någon timme överöstes nu med kryddorna och gneds in ordentligt. 1 kg entrecote
Den här rätten blev våran lördagsmiddag. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Helgrillad entrecote. Tag en fin entrecote i bit, pensla den med olivolja, salta & peppra. Lägg entrecoten på gallret över briketterna, grilla tills du fått en en fin färg
Helstekt entrecote. 1 1/2 kg entrecote. Följ mej via Bloglovin 1 1/2 kg entrecote. Äkta söndagsmiddag som ser superavancerad ut men som egentligen är jättelätt att göra
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. 200 g entrecote. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.