600 g Stillahavsflundra. Tina och dela filéerna på längden och rulla eller vik ihop dom. Fräs det kryddgröna i matfett i en låg traktörpanna, tillsätt dragon, vitt vin och créme fraiche och låt det koka upp
Ingredienser Portioner. 4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 1 grönt äpple 2 msk riven pepparrot 1 1/2 dl gräddfil salt och peppar 250 g broccoli 2 msk smör eller margarin Panering 3 msk vetemjöl 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Fyll tunnbröden med ruccola kall eller varm tacokyckling samt såsen och rulla ihop
Om man inte får tag på flundra så kan ni ta spätta. flundra och spätta är ju båda plattfiskar. Panerad flundrafile´ 1 kg fryst, tinad flundrafiléströbrödmjölsaltsvartpepparvitlökspulverpaprikapulverKnorr grillkrydda4-6 äggoljacitronsaftfryst persilja Börja med att skölja den tinade fisken väldigt väl
Att äta rökt flundra hör verkligen till sommarens upplevelser vid Östersjön. Jag befiner mig på Åland och här fiskas det en hel del och det går naturligtvis att köpa fin rökt flundra
Vintervit len chokladmousse med rödvit polkagris. Du behöver8 personer2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde2 gelatinblad350 g vit chokladGarnering1 påse polkagrisarGör såhärLägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min
Rulla ihop degarna från långsidan så det blir ett fint rödvitt spiralmönster, degen kan vilja spricka lite, laga då bara ihop sprickorna genom att trycka till dem med fingret
Ni vet, strömmingarna med de killande benen, är numera utan killande. -) Det är verkligen sant att ättika "mjukar" upp benen och vi kan äntligen äta strömming igen, hela familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.