Rökt paprikapulver. Skölj av kycklingen (både in- och utsida) och klappa torr med hushållspapper. Saftig och helt överlägsen den trista färdiggrillade kycklingen i påse som alltid smakar likadant
Grovmald senap, äpple ochpurjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Bänd upp kycklingen så att den blir platt med bröstsidan uppåt i formen med potatis och lök. Lägg den i en lätt oljad ugnsfast form som ska rymma både potatis ochkyckling
Även om jag använde mig av kyckling, purjolökoch selleri som huvudingredienser i detta recept så tycker jag att det är roligt att experimentera med olika ingredienser för att variera både smaken på soppan och dess näringsinnehåll, så känn dig fri att experimentera med receptet på egen hand och skriv gärna dina egna tips i kommentar fältet nedan
Det som är speciellt är att det är rökt. Jag provade att göra en spansk variant av Kyckling Cacciatora med grön paprika, röd färsk chili, färsk basilika och pimentón
När den svalnat tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda med lite salt. Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling
Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan. En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T
Vegetarianer hoppar bara över kycklingen, och ökar på mängden grönsaker. Jo, man skarvar med grönsaker och pasta, och vips har man en härlig och innehållsrik vardagsmiddag med festkänning
Lägg i den rökta laxen, smaka av. Gör rent purjolöken noga genom att skära en lång skåra längsmed den och sedan skölja under rinnande vatten så all sand och grus försvinner
Knaprig paprika, fräsch purjolökoch söt majs blandades med kokt pasta och grillad kyckling. Rör sedan ihop "dressingen" med den kokta pastan, kycklingenoch grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.