En jättegod äggsalladsom du kan blanda ut medröktlax, räkor, kräftstjärtar, röd lök eller purjo. Den fungerar jättebra som den är bara som tillbehör till röktlax, skinka eller varför inte på en bit Finn Crisp
Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig merakommer att köpa hemvarmröktlax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmröktlax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Röktlax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden somlaxen har egen sälta)
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Nu är helgen här och då kanske ni har lite mer tid för att grilla
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god medgremolatan, perfekt att göra till många
Varmröktlax. Rökta räkor. Gnid in laxfilénmed ex. Men det går även att röka på en vanlig klotgrill, det går dock lite fortare eftersom det blir betydligt varmare att ha råvarorna så nära glödbädden
Servera potatissalladen medlaxskivor, sallad och picklad gurka. Skär potatisen i små tärningar. Blanda gräddfil, majonnäs och nästan all dill, men spar en matsked till senare
Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.