På tallriken förutom den heta röran fanns också röktlaxoch kokt ägg. Fick nämligen den senaste Smakboxen förra veckan med temat Sommarfest och i den fanns en BBQ-rub och ett recept på rubbad laxoch het vattenmelonsallad som jag tänkte testa ikväll
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Fördelen medlax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Grovmald senap, äppleoch purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmröktlax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.