Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Hacka äpplenamed skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god medkokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Dem kom till ochmed så bra överrens att vi om några veckor ska åka till Boda borg. Det hade nog varit helt annorlunda om fyra killar tog med sig sina flickvänner på middag, det är nog mycket svårare
Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor. Jag har pallat mina äpplen längs en promenadväg och vet inte riktigt vilken sort de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.