I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Triss i sylt, tillverkades idag. Det blev jordgubbssylt, blåbärssylt och granatäppelsylt. Smakade sylten till scones/muffinsens jag också gjorde, receptet på dem kommer i nästa inlägg
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin. De är rika på pektin och kan därför, vid t ex syltkokning, användas tillsammans med andra frukter och bär som har ett lägre pektininnehåll
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Rensa och skölj bären, lägg dem i en gryta och slå på vattnet och låt dem sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt socker, lite i taget och låt sjuda i ytterligare 15 minuter
Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar
En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.