Eller varför inte ta med en burk när du är bortbjuden, i stället för en blomma. Inlagda vitlöksklyftor är gott både till tapas, buffén och till grillat
När kycklingen är klar tillsätter du Mildavitlök & örter, grädden ochsoja. För ett tag sen så sprack våran diskbänk som var i trä och det funkar ju inte att ha det så, så nu efter jul så beslöt vi oss för att ta tag i det
Här kommer en fransk lammstek där citron, örterochvitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Omman helsteker kyckling och fyller den medörter & vitlök så får man saftigt kött ochsmakrik sky. Han lär ha sagt att varje familjborde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra upprorhos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
Vitkålsgratäng medsmak av vitlök & örtertoppatmedost. Fräs de strimlade vitkålen, skivade löken och pressade vitlöken i en rejäl klick medsmör i en stekpanna
Man kan ju röraihop det mestaoch ha på fisken men idag blev det detta. Här är det handbollsom gäller för hela slanten men tänker att ja bloggar i pausen
Skär tomaterna i halvoroch peta försiktigt ur kärnornamed en liten sked. Salta och peppra. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaternaoch fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
Missa inte chansen att få hem en chokladkaka till nästa helg. Låt såsen sjuda samman några minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna
Pumpaparmesan. 1 gul lök, stor. 4 vitlöksklyftor. 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 1 burk kokosgrädde á 400ml. 3 msktamari (eller annan soja). 2 msk färsk basilika, finstrimlad. 2 msk färsk oregano, finhackad. 2 msk färsk timjan, finhackad. 2 mskolivolja, till stekning. 3 mskpumpafrön. 1 msk näringsjäst (valfritt. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msktamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 mskolivolja, till stekning Salt svartpeppar. 3 mskpumpafrön 1 tsk salt (gärna flingsalt) 1 msk näringsjäst (valfritt. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Jag bestämdemig därför lite hastigt och lustigt för att röraihop en deg. Bröd medvitlökochörter. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksattemedbasilikaolja, vitlökspulveroch lite finhackad färsk rosmarin
Skär vitlöken i tunna skivoroch fördela den samttimjanochrosmarin på köttet, salta och peppra. Rulla sedan ihop steken och bind ihopmed hjälp av bindgarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.