175 grader.Ansa
rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnsäker form. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda väl. Blanda kokos, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och äggula. Arbeta ihop till en deg. Strössla degen över rabarbern och strö på mandeln.
Skala rabarbern om det behövs (om "skalet" är grovt) och skiva den centimetergrovt. Lägg i en bunke och blanda med blåbären, maizenan och ev lite socker (i så fall några matskedar)
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Skeda över rabarbernaoch jordgubbarna jämt över hela kakan
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Fröknäcke medkokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.