Så fort Daniel såg det här receptet i Buffé så ville han göra det. När vi var uppe i Dalarna över midsommar så passade vi på att få rabarber av hans pappa.
Förra helgen gjorde Daniel detta och det blev jättegott!
Ingredienser
300 g
rabarber
1 liter
jordgubbar (500 g)
200 g
smör
4 dl
socker
2 dl
ljust muscovadosocker (vi hade inte muscovadosocker så vi tog farinsocker istället)
Lägg fettet i en vispskål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev eller en elvisp på svag värme till en slät smet
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Detta leder i sin tur till en ständig beslutsångest när jag väl ska baka och måste välja. Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarber och kardemumma, mycket lyckat
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
vispa ägg och socker. tillsätt smör och mjölk. häll smeten i smord och bröad form. strö över tunnskivad rabarber och tryck ned rabarbern i smeten något
Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.