Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Jag var ute efter somriga smakeroch det här blev resultatet. Ta bort blasten från jordgubbarna och ställ dem längsmed kanten så att den bär upp nästa botten
Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta. Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av
Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. Under tiden så vispa grädden medelhårtoch när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. För maten den var verkligen kanongod, måhända har det något att göra med att recepten kommer från ICA-buffé men vem är vi att uttala oss om det
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.