1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. I morgon blir det storhandling, tillsammans med en massa andra förmodligen (puuh)
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Idag gjorde jag en sats med ingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. Andra fördelar med att få i sig ingefära är att det •Minskar högt blodtryck •Minskar led och muskelvärk och migrän
En härlig och smakrik chutney till grillat kött eller bred på lite på laxsidan innan ni grillar. Denna chutney är beroendeframkallande, så god blir den
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. Tre underbara ting. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Vi gjorde en extra laddning och tog med oss till Carina och Affe i lördags, en perfekt "gå-bort" present som är extra rolig att ge när man har gjort den själv
Förvara i burk med tätt slutande lock. Ca 500 g färsk ingefära 1 dl vattenCa 5 dl strösocker + 3 dl till garneringSkala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor
Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar. Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Skala och hacka löken. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.