Häromdagen svängde jag ihop denna rabarberlemonad, jättegod. Alla här hemma älskade den, den kommer bli en storfavorit i värmen med lite isbitar och citronskivor
Dekorera ev medlime vid servering. Tillsätt citron & limeskal. Citron och lime är något jag gillar jättemycket i efterrätter så det fick bli smaken på pajen
Riv av det gula skalet från citronen, ta inte med det vita då det ger en besk smak. ½ citron. Dela vaniljstången och ta ur vaniljen, blanda in ordentligt i smöret tillsammans medcitronskalet
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. rivet citronskal. rivet citronskal. rivet citronskal från en hel citron (1 citron). citronsaft från en halv citron (1/2 citron). 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 7) Ha i det smälta smöret, rivet citronskal och citronsaften i äggulevispet och vispa till allt är blandat. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar. 5) Vispa grädden med rivet citronskal, vanilj och sötning. 7) Dekorera med bär. 3) Lyft ur stången efter uppkoket och låt mjölkblandningen stå till sig medan du vispar äggulorna. 7) Toppa med bär. rivet citronskal från en hel citron (1 citron). citronsaft från en halv citron (1/2 citron). 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 7) Ha i det smälta smöret, rivet citronskal och citronsaften i äggulevispet och vispa till allt är blandat. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. 10) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Lägg i rabarber, vaniljstång och saften från citronen i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.