Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor
Serveras medrabarberparfaiten. Blanda rabarberslantarna med socker, vaniljen ur en halv urskrapad vaniljstång, sommarvin och limesaft i en rostfri kastrull
Vill ni ha tips på midsommardessert kan jag varmt rekommendera rabarberparfaitmed marinerade jordgubbar ett recept som jag för ett tag sedan tog fram åt Kiviks Musteri
Servera flarnen till rabarberparfaiten, dekorera med hallon. Blanda rabarberbitarna med socker och vaniljen ur en urskrapad vaniljstång i en rostfri kastrull
Blanda under tiden maizenan med resten av vattnet. Skär rabarberstjälkarna i centimetertjocka skivor. Tillsätt sockret och hälften av vattnet och låt koka upp i en liten kastrull
Skölj och skala rabarberna skär den i ca 1 cm långa bitar. Varva rabarber och strösocker i en kastrull låt det hela sjuda under lock på svag värme i ca 5 min tills rabarerna smält
Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.