Blanda kålen med sirap och soja. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning
Vispa äggen tillsammans med salt, peppar och lite oregano. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna och låt allt utom spenaten fräsa ihop tills det fått fin färg
Men eftersom jag inte äter kött och dessutom redan har lagt ut ett recept på raggmunkmed lingonsylt, så serverade jag istället en supergod het röra till mina raggmunkar
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.