Du mixar ihop din ramslök med olivolja, pinjenötter eller cashewnötter som jag tog, lite salt och en god parmesan – swish så har du denna underbart smakrika röra att servera till pasta, på en frittata, till bröd, att doppa grönsaker eller sallad i, till sparris, till fisk…
Basilikapesto känner ni ju säkert till men det är ännu godare medramslökspesto. Jag fick en hel påse full med ramslök av mina föräldrar som de hade plockat i skogen
Här får ni ta del av hennes recept på en smarrig ramslökspesto. Ramslökspesto. Sandra Mastio. som vann Sveriges Mästerkock 2015 odlar mycket själv och tar tillvara på det mesta både i naturen och skafferiet
Det blev en enkel lördagslunch med spaghetti, ramslökspesto och parmesan. Mixa ramslök, mandel, parmesan och citronsaft med en skvätt olja i en matberedare eller med stavmixer
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
Men denna helgen blir det soft helt oglamoröst häng med familjen på hemmaplan. Oftast gör jag snabbvarianten med färs, men det blir extra gott att låta köttbitar puttra i ett par timmar
Smaka av med lite citronsaft och krydda med salt och svartpeppar. Ramslökspesto är supergott till både kött, fisk, pasta, i potatissallad, på pizzan och en hel massa annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.