Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Chokladbiskvier i långpanna med möjligheten att göra kakorna hur stora som helst- för att inte tala om att det är otroligt mycket enklare än att göra små- är något som tilltalar oss båda och som vi nyligen provat båda två
Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Botten är gjord på dadlar som tillsammans med valnötter, kokos och lite salt får en lite karamellig smak
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
Ställ i kylen medans du göra fyllningen. Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite raw food desserter
Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna
Det har veganer och raw-foodare hållit på med ett bra tag. raw cheesecake. Hemligheten är att få till kakan med rätt balans av krämighet, syra och sötma
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Dekorera tårtan med chokladsås, hackad choklad och hallon
Blanda ihop allt till bottnarna rör väl och forma till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna en del mer än jag gjorde på bilden för de flöt inte ut under gräddningen
Smaka och justera med mer kakao eller agavesirap om det behövs. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.