Rawfood,. Raw food,. Rawfood,. Raw bounty bars. Eftersom jag vill känna att maten ger mig lite mer än en mätt mage kommer jag bidra med fräscha sallader och lite nyttigare julgodis till julen
Jag har alltid avfärdat raw food-godis som torrt jäkelskap baserat på äckliga dadlar. Och nu när jag inte får äta mjölkprodukter är ju raw food-godis perfekt
SaltyCaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft)
saltycaramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här). Saltycaramel2 dl strösocker 50 g smör 1 dl vispgrädde 0,75 tsk salt. Chessecake600 g färskost 3 ägg, hela 1 äggula 1 dl strösocker 0,5 dl vetemjöl saltycaramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här)
If you want to try something new for Christmas to serve as dessert, I have a tip here in the form of a raw pie with flavors of gingerbread, caramel and chocolate
Jag varnar starkt för att dessa "raw treats" kommer att få det att vattnas i munnen. Raw bakning är fint på det sättet - det är så enkelt att skapa små godsaker där olika konsistenser och smaker möter varandra, utan att låta ingredienslistan dra iväg
Nu har jag testa ytterligare ett recept, nämligen "saltycaramel" som dom kallas i boken. Jag vann Erika Billysdotters bok "Green sweets & treats" för ett antal veckor sedan och gillade den från första stund
Igår fick jag äntligen tillbringa min ledighet i hemmet med tvättstugan, städa, pynta lite till jul och däremellan hann jag göra två olika sorter rawfood kakor
Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. De allra flesta blir verkligen imponerade att det är en helt raw och “nyttig” dessert/kaka som de äter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.