Midsommar närmar sig med stormsteg och menyerna börjar ta form. Man kanske vill ha lite av det traditionella med sill och färsk potatis men kanske också lite nytt och spännande – men samtidigt somrigt
Börja med att lägga gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt det gärna stå och safta till sig. Önskar man den sötare nu, så söta med florsocker som smälter fint i moussen
En canape i all sin enkelhet var en köttbulle med lingonsylt, den hade en fantastiskt god smak. Ordning och reda på det nu, i veckan kommer det massor av goda recept du kan använda dig av tillmidsommar
Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
 Börja med att steka upp fyllningen till din frittata. Sedan skärs den i fina â€pizzabitar†och toppas med t ex ruccola, skivad rödlök eller klickar av gräddfil
Krydda med salt och peppar. Lite annorlunda i smaken och passade mycket bra till grillad lax. Pensla ett knippe sparris med olja och stek eller grilla dem
Goda ägghalvor med kräftstjärtar. Jag tänker mig att de nog passar tillmidsommarsillen också…. Blanda med majonnäs, chili, dill, purjolök, citronsaft och kräftstjärtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.