Att göra sin egen goda och nyttiga choklad är inte alls svårt. Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon
Pecannötterna i receptet kan så klart byta ut mot andra nötter eller uteslutas helt. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Är du ute efter ett superenkelt recept på cheesecake så titta här istället. Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen
Om du känner för att baka egna semlebullar hittar du receptet här. Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Ja grunden i detta recept är kikärtor. Mixa med ägg, kakao, banan, jordnötssmör, mjöl och bakpulver. Söta smeten, och smak av (här är vi ju väldigt olika med vad som anses sött och inte, antingen kan man ta mindre och ha mer som mellanmålskaka eller så kör man på mycket för att få söta kakor som kanske släkten får smaka på, avgör själv)
Jag hade äran att få sitta i juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom choklad och valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladen och valnötterna
Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.