111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg
Recept från Ernst, receptkällarecept. Kalljästa frallor, perfekt att påbörja på kvällen och bara grädda på morgonen så man får nybakade frukostbullar (vilket aldrig är fel)
5 dl mjölk1,5 tsk salt50 gram jäst1 msk honung eller sirap (jag tog honung)0,25 dl matolja7,5 dl vetemjöl5 dl grahamsmjöl, dinkel eller rågmjöl (jag tog rågmjöl) Valfri topping på frallorna GÖR SÅ HÄR. - Läs hela inlägget här 5 dl mjölk
Björkenäs frallorrecept. 5-6 DL VETEMJÖL1. Degen behöver inte knådas speciellt länge 1-2 minuter. 5-2 timmar under bakduk. 18-20 minuter eller tills de börjar få färg. 5-6 D. 18-20 minuter eller
Igår önskade dottern sig kräm och smörgås under dagen så vi passade på att koka en sats jordgubbskräm och så bakade vi härliga frallor som serverades med gott pålägg
De här frallorna blev jättegoda och enklare kan det inte bli. Dela degen i 15-25 bitar med hjälp av en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 8-15 minuter (beroende på hur stora man gör frallorna)
Provade mig fram och hittade på det här receptet. Frös ner dem nästan varma, sedan bara att ta fram och värma i mikron 40-50 sek sedan har man färskt bröd varje morgon. 5-5 DL VETEMJÖL1. Arbeta degen i 5-10 minuter på mjölat bakbord (vetemjöl)6. Låt degen jäsa i 30-45 minuter under bakhandduk. In i mitten av ugnen 200-225 grader i ca 10-12 minuter. 5-5 D. 200-225 grader. ca 10-12 minuter
De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
Kör på ett favorit recept som kommer här igen. Kommentera Frallor. 50 g Jäst5 dl Ljummet Vatten50 g Smör eller Margarin1-1½ tsk Salt1/4 dl Socker (för jäsning)ca 12 dl Vetemjöl. Grädda i 225-250° mitt i ugnen i ca 10 minuter,tills de har fått fin färg. 1-1½ tsk Salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.