Receptet är härifrån. Så då blev det en Kie Lime Pie. Dekorera gärna med lime. Fyllning5 äggulor1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g1 msk finrivet limeskal 1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter). Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. 1 msk finrivet limeskal. 1 dl pressad lime
Rör ihop äggulorna och blanda med mjölken, limeskal och saft. 2 msk finrivet limeskal. 1 dl färskpressad limejuice. Receptet är från Buffé nr 2 2016 200 g digestivekex
Pannacotta-fyllningen är som alla mina andra recept gelatinfri. Mitt senaste pajbak är den här ljuvliga keylime pannacotta-pajen med en fyllning gjord på belgisk choklad smaksatt med lime
Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Idag får du receptet på efterrätten vi hade på nyårsafton, cheesecake med passionsfrukt och lime. Blanda äggulorna med creme fraiche, färskosten, socker, vaniljsocker och rivet limeskal till en slät smet
Keylime pie-topping. 12 msk limezest. 11 dl limejuice [ca 3 stycken limfrukter]. 1limezest. 1Keylime pie-topping5 äggulor (stora) 1 burk kondenserad mjölk sötad, sötad [à 397 g] 2 msk limezest 1 dl limejuice [ca 3 stycken limfrukter]. 1Dekoration vispgrädde limezestKladdkaka med vit choklad. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör keylime pir-toppingen. Ställ kakan i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4 timmar innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal
Här kommer först receptet på de fräscha lime/kokos/aprikosbollarna. För enkelhetens skull tänkte jag göra ett favoritrecept i repris, nämligen choklad/kaffebollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.