Låt svalna innan kakan stjälps upp och får kallna med formen över sig. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
Börja med svampen. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Häll av pastan och och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja
Servera tillsammans med spaghetti, morötter och toppa med lite riven parmesan. Idag plockade jag fram en påse rådjursfärs ur frysen och resultatet av den blev en lyxig krämig köttfärssås som smakade ljuvligt
Pensling110 g ägg, uppvispade med lite vatten [2] 50 g pärlsocker. Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Är det något jag verkligen tycker om så är det denna maträtt, en sallad gjord på bulgur bland annat, och jag har äntligen lärt mig att göra den och tänkte dela med mig utav detta, väldigt enkla recept
En lyxigare variant av pastasås tillsammans med strimlad entrecote. Hur som helst är kombinationen med alla smaker helt underbar i denna maträtt som inte heller är särskilt svårlagad eller tar lång tid att tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.