Låt barnen vara med och blanda och smaka - det är gott att göra sin egen müsliblandning. Här kommer ett recept som ger en god och hyfsat nyttig basmüsli alla i familjen får blanda själv med det dem gillar
Man får blanda utifrån smak, om man önskar det med mer styrka eller rökigare taste. Tänk på att ju mindre chilin är, desto starkare är den, så ta en större variant och smaka av innan du har i hela
Rör i kakao och smaka av med sötning. Grunden är alltså lika mycket kokosolja som kakao och lite sötning efter smak i det, sedan kan man smaksätta hur man vill (eller inte smaksätta alls)
Bland med dinkel flingorna, havreklin, havregryn, solrosfrön och linfrön i en bunke. Att göra sin egen müsli är galet gott, nyttigt utan konstigheter och väldigt enkelt
Hemmagjord glass,. Jag smaksatte även med citronsaft och citronzest. Eftersom jag älskar kombinationen av citron och kokos var det ett givet alternativ att spetsa den här kokosglassen med
Rikligt med salt och svartpeppar efter smak. *** I Samarbete med Anamma ***. ½ tsk torkad ingefära. mer peppar och vinäger tills du får en smak du gillar
Efter grekiska frukostar som mest består av socker i from av yoghurt med ett ton honung, vitt bröd och marmelad har jag denna vecka njutit av filmjölk och hemmagjordmüsli
Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
½ dl olja med neutral smak. Annan smaksättning. br />Man behöver inte följa receptet exakt utan kan gärna byta ut några av ingredienserna till sina egna favoriter, men det är bra att hålla sig till ungefär sammanlagd mängd av torra resp blöta ingredienser för att müslin ska få rätt konsistens
Jag har även min hemmagjordamüsli och toppar allt med sylten. Till frukost brukar jag äta naturell yoghurt med en skvätt grädde eller lite kokosolja strimlat över
Men nu har jag en ny idé till frukostglass, och det är precis den jag vill dela med mig av idag. Utan att omvandla desserter till frukostväniga versioner, som både är nyttigare och smakar fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.