Det är gott i all ära, men man tröttnar ju på det med efter ett tag.Så därför vart det igår en "lat-mans-wok".Du behöver (till fyra pers):3 kycklingfileér
Hetta upp olja i en stekpanna och fritera/stekkycklingen så att den får lite färg. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsursås”)
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används tilldippsås
-/kg på Icaidag dessutom. Ta upp kotletterna och sila av såsen. Idag har jag känt att det börjar krypa i kroppen jag känner mig rastlös, det är ett tecken på att jag är på bättringsvägen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.