Höll på med lite väl många saker samtidigt. Jag älskar kombinationen kyckling/rödbetor/fetaost/timjan. Stek så att de får lite färg och sänk sedan tempraturen och se till att de blir genomstekta
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Vända på brödskivorna så att den smörade sidan är nedåt och fördela avokado, fetaostoch rödlök på brödskivorna
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaostoch rosmarin
Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Hacka eller smula sönder fetaostenoch blanda det tillsammans med spenaten i en skål. Nu tar du filodegen och lägger ut framför dig med stora sidan mot dig och lilla sidan pekandes fram från dig
När spenaten inte är fryst i klumpar, kan även snabbt fräsa med vitlök och quorn i samma stekpanna (så att det inte är djupfryst när det ska in i ugnen)
Skala och skär rödbetorna i bitar. Räckte till en middag och en lunch, ungefär. Ett paket fetaost. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt med falukorv. Hacka körsbärstomater, skala och grovriv moroten, klipp den färska basilikan, smula fetaosten – och lägg alltsammans i matskålen
Vid servering toppa med resten av basilikan ochfetaosten. Smaka av med salt och peppar. En jättegod gryta som jag fyllde med många av mina favoritingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.